Hur fungerar det?

Tänk om du kunde locka kunder att besöka din hemsida i 24 dagar i rad och få dem att berätta om den för sina vänner. Med en välgjord julkalender på din webbsida är det fullt möjligt. Varje dag har du en möjlighet att:

  • Ge dina kunder ett nytt erbjudande
  • Introducera nya produkter (gärna med rabatt om de köper inom en vecka)
  • Berätta mer om ditt företag och era anställda

Om du har ett spännande innehåll i din kalender finns stora chanser att dina kunder kommer tillbaka dag efter dag. Men du måste givetvis tala om för dem att julkalendern finns genom att länka tydligt från din startsida och göra reklam för den i nyhetsbrev etc.

Har ni ett stort företag kan ni även ha en julkalender på intranätet där ni introducerar olika sektioner av företaget för varandra och skickar julhälsningar. Eller kanske en kalender med julhälsningar och lättsam information till era återförsäljare.

Innehåll

Julkalendern består av:

En kalendersida

Detta är startsidan för julkalendern där man klickar på en lucka för att öppna den. Du laddar upp en egen bakgrundsbild som sätter tonen för kalendern.

24 lucksidor

Varje lucka innehåller en bild samt en kort text (t.ex. en liten vers) där du har möjlighet att använda HTML, t.ex. länkar. Alternativt kan du använda en Youtube-video istället för en bild.

En stoppsida

Om man försöker tjuvöppna en lucka i förväg så hamnar man givetvis på stoppsidan. Du kan anpassa texten och bilden på stoppsidan om du vill.

Hur skapar jag min egen kalender?

Efter att du har beställt din kalender så skapar du själv kalenderns innehåll i vårt användarvänliga gränssnitt som består av följande:

  • Kalenderinställningar: Här ställer du in kalenderns namn och vem som står bakom den. Du laddar upp din egen bild till kalendern och kan ställa in när luckorna kan öppnas. Du har också möjlighet att ändra färger, font och bakgrundsbild till lucksidorna.
  • Stoppinställningar: Här ställer du in text och bild för stoppsidorna.
  • Luckinställningar: Här laddar du upp en bild eller länkar till en Youtubevideo i varje lucka. Du skriver också en liten text till luckorna, gärna på rim. Du har 24 luckor att fylla från 1 till 24 december. Har du ett premiumkonto kan du ta bort de luckor du inte vill använda.
  • Förhandsgranskning: Här kan du granska kalendern, stoppsidan och de luckor du har skapat innan de går att öppna för besökarna.

Observera att allt inte behöver vara klart till den 1/12. Eftersom det inte går att tjuvöppna några luckor kan du fylla på kalendern med innehåll allt eftersom.