Vanliga frågor om julkalendern

Här hittar du frågor och svar om julkalenderonline.se och jubileumskalender.se

När är sista dagen för att boka en kalender?

Vi har ingen bokningsdeadline. Vi har ofta fått in julkalenderbokningar i slutet av november och till och med i början av december. Under denna tid stämmer vi av beställningarna varje timme så att du kan komma igång på kort varsel. Då julkalendern inte går att tjuvöppna så behöver inte allt innehåll vara klart från början utan ni kan fylla på julkalendern allteftersom.

Om ni har möjlighet så rekommenderar jag dock att ni bokar er julkalender med lite marginal så får ni mer tid på er att skapa innehållet.

Beställ din julkalender nu!

Har ni tips om hur man kan använda och marknadsföra julkalendern?

Det finns många sätt att använda julkalendern. Om du säljer varor kan du locka kunder 24 dagar i rad genom att presentera en vara och kanske ett rabatterbjudande i varje lucka. Andra företag har tävlingar eller utmaningar i luckorna, antingen för sina kunder eller till sina anställda. Ni kan minnas året som har gått genom kul bilder, videos och rim. Församlingar kan berätta om julen i sina luckor och dela videos på körsång och inspirerande bilder.

På vår engelska sajt har vi skrivit en artikel om julmarknadsföring med hjälp av en adventskalender: Christmas marketing ideas - countdown online. Ni får fler tips om hur ni kan marknadsföra er julkalender i den lilla manualen ni får efter att ni har beställt en kalender.

Kan man använda kalendern på ett intranät?

Ja vi har många företagskunder som har använt kalendern internt för sin personal. Er julkalender kommer att ligga på julkalenderonline.se/ertanvändarnamn. Ni kan länka till kalendern från ert intranät eller inkludera den i er sajt via en s.k. iframe. För att se hur det skulle se ut kan ni prova med vår demokalender: https://www.julkalenderonline.se/demo/.

Går det att ha videos i luckorna?

Ja kalendern stödjer videos som ligger på Youtube eller Vimeo (premium). Du kan ladda upp videos som olistade på Youtube så att ingen hittar dem förutom de som har en länk dit.

För kunder med premiumpluspaket kan vi också lägga upp andra videokällor, t.ex. Dreambroker.

Räknas föreningar som privatkunder eller företag?

Ideela föreningar kan teckna privatpaket premium (ej standard) men ekonomiska föreningar klassas som företag. Läs mer på prissidan.

Kan man ha quiz eller bildspel i luckorna

Ja på våra Premiumkalendrar kan du länka in externa resurser från t.ex. Google Forms eller Google Slides för quiz/enkäter respektive bildspel.

Du kan inkludera filer och webbsidor från er egen hemsida eller vilken källa som helst som tillåter inlänkning i en iframe, s.k. embedding.

Finns det färdiga bilder jag kan använda i kalendern?

Ja alla våra kalendrar ger dig möjlighet att välja mellan färdiga bakgrundsbilder och stoppbilder. Du kan också ladda upp egna bilder. På lucksidorna använder man alltid egna bilder eller videos eller externa resurser.

Får man statistik för besök till kalendern?

Ja premiumkalendrarna för företag kommer med statistik. Premiumpluskunder kan se besöksstatistik för sin kalender i realtid (med reservation för fördröjning från Google Analytics). Du som har ett premiumpaket för företag får ett statistikutdrag för kalendern efter att den är avslutad. På begäran kan du även få statistik en gång under pågående kalender. För fler statistikutdrag tar vi en avgift på 400 kr/tillfälle ex moms, detsamma gäller om du vill ha statistik för ett paket där det inte ingår.

Blir min kalender sökbar på Google eller är den privat?

Du kan ställa in om du vill ha en privat kalender som man inte kan hitta utan en länk eller om du vill ha en publik och sökbar kalender där vi kan hjälpa dig att nå ut till fler besökare.

Kan jag välja vilka färger och fonter jag vill ha i kalendern?

Ja alla våra kalendrar ger dig möjlighet att välja både färg och fonter. I standardkalendrarna kan du välja mellan de 16 s.k. webbsäkra fonterna och i premiumkalendrarna kan du välja mellan 100-tals olika fonter.

Kan man välja vilka datum man vill ha med i kalendern samt när luckorna går att öppna?

Ja med en premiumkalender väljer du själv vilka luckor du vill ha med, t.ex. endast vardagar samt när de ska kunna öppnas. Du kan t.ex. ställa in att luckorna går att öppna först kl 10.00 och att julaftonsluckan kan öppnas redan den 23/12. I standardpaketen är det alltid 24 luckor som kan öppnas direkt efter midnatt på samma datum som luckans nummer. Se prissidan för mer information om de olika paketen.

Vilken url får min julkalender? Kan man ha den på sin egen hemsida?

Adressen blir https://www.julkalenderonline.se/dittnamn där du själv väljer ditt användarnamn. Vanligtvis länkar man från sin egen hemsida till julkalendern hos oss men du kan också lägga in den direkt på er sida med hjälpa av iframes i HTML. Om du vill ha julkalendern på en egen domän eller subdomän, t.ex. julkalender.dindomän.se, så kan jag hosta den åt dig och sätta upp julkalendern där mot en merkostnad. Kontakta mig för offert i sådana fall.

Är julkalendern responsiv? Vilka systemkrav har den?

Ja julkalendern anpassar sig till olika skärmar och device. Julkalendern ska fungera bra i alla moderna webbläsare och operativsystem som har Javascript aktiverat. Jag kan dock inte garantera att allt fungerar på Windows XP, Opera Mini och riktigt gamla telefoner. Prova själv i vår demokalender. Du får gärna kontakta mig om något mot förmodan ser konstigt ut. Det underlättar om du skickar med en skärmdump samt information om vilken webbläsare och vilket operativsystem du använde.

När ska man beställa sin kalender?

Du kan beställa kalendern närsomhelst. Det kan dock vara skönt att göra det åtminstone några veckor innan den startar så att du har gott om tid på dig att skapa innehåll till luckorna. Å andra sidan behöver inte hela kalendern vara klar den 1 december, du kan fylla på innehållet succesivt så länge du alltid har skapat innehåll till innevarande dag.

Finns det en engelsk version av kalendern?

Ja, den bokar du på vår systersajt ChristmasCalendarOnline.com.

Vad kostar kalendern och vad ingår?

Du hittar denna information på prissidan.

Hur kan man betala?

Du kan betala med Swish eller bankgiroöverföring till 5767-1166. Företagskunder kan betala via faktura. Privatkunder betalar i förskott.

Hur fungerar det med GDPR och personuppgifter?

Du kan läsa mer om det i våra villkor.

Vad är julkalenderns historia?

Läs vår artikel om julkalenderns historia.

Har ni några recensioner?

Ja du hittar recensioner på Trustpilot. Den bästa recensionen är dock att många av våra kunder återkommer år efter år.

Mer information

Kontakta mig om du inte hittar ett svar på din fråga här. Se även hur fungerar det och demo.