Vanliga frågor om julkalendern

Här hittar du frågor och svar om julkalenderonline

När är sista dagen för att boka en julkalender?

Vi har ingen bokningsdeadline. Vi har ofta fått in julkalenderbokningar i slutet av november och till och med i början av december. Under denna tid stämmer vi av beställningarna varje timme så att du kan komma igång på kort varsel. Då julkalendern inte går att tjuvöppna så behöver inte allt innehåll vara klart från början utan ni kan fylla på julkalendern allteftersom.

Om ni har möjlighet så rekommenderar jag dock att ni bokar er julkalender med lite marginal så får ni mer tid på er att skapa innehållet.

Beställd din julkalender nu!

Har ni tips om hur man kan använda och marknadsföra julkalendern?

Det finns många sätt att använda julkalendern. Om du säljer varor kan du locka kunder 24 dagar i rad genom att presentera en vara och kanske ett rabatterbjudande i varje lucka. Andra företag har tävlingar eller utmaningar i luckorna, antingen för sina kunder eller till sina anställda. Ni kan minnas året som har gått genom kul bilder, videos och rim. Församlingar kan berätta om julen i sina luckor och dela videos på körsång och inspirerande bilder.

På vår engelska sajt har vi skrivit en artikel om julmarknadsföring med hjälp av en adventskalender: Christmas marketing ideas - countdown online. Ni får fler tips om hur ni kan marknadsföra er julkalender i den lilla manualen ni får efter att ni har beställt en kalender.

Kan man använda julkalendern på ett intranät?

Ja vi har många företagskunder som har använt julkalendern internt för sin personal. Er julkalender kommer att ligga på julkalenderonline.se/ertanvändarnamn. Ni kan länka till kalendern från ert intranät eller inkludera den i er sajt via en s.k. iframe. För att se hur det skulle se ut kan ni prova med vår demokalender: https://www.julkalenderonline.se/demo/.

Går det att ha videos i luckorna?

Ja julkalendern stödjer videos som ligger på Youtube. Du kan ladda upp videos som olistade på Youtube så att ingen hittar dem förutom de som har en länk dit.

Kan man välja vilka datum man vill ha med i kalendern?

I standardpaketen är det 1 till 24 december som gäller. I premiumpaketen så kan du välja att ta bort vissa datum om du t.ex. enbart vill ha med vardagarna innan jul. Se prissidan för mer information om de olika paketen.

Vilken url får min julkalender? Kan man ha den på sin egen hemsida?

Adressen blir https://www.julkalenderonline.se/dittnamn där du själv väljer ditt användarnamn. Vanligtvis länkar man från sin egen hemsida till julkalendern hos oss men du kan också lägga in den direkt på er sida med hjälpa av iframes i HTML. Om du vill ha julkalendern på en egen domän eller subdomän, t.ex. julkalender.dindomän.se, så kan jag hosta den åt dig och sätta upp julkalendern där mot en merkostnad. Kontakta mig för offert i sådana fall.

Är julkalendern responsiv? Vilka systemkrav har den?

Ja julkalendern anpassar sig till olika skärmar och device. Julkalendern ska fungera bra i alla moderna webbläsare och operativsystem som har Javascript aktiverat. Jag kan dock inte garantera att allt fungerar på Windows XP, Opera Mini och riktigt gamla telefoner. Prova själv i vår demokalender. Du får gärna kontakta mig om något mot förmodan ser konstigt ut. Det underlättar om du skickar med en skärmdump samt information om vilken webbläsare och vilket operativsystem du använde.

När ska man beställa sin kalender?

Du kan beställa kalendern närsomhelst. Det kan dock vara skönt att göra det åtminstone några veckor innan den startar så att du har gott om tid på dig att skapa innehåll till luckorna. Å andra sidan behöver inte hela kalendern vara klar den 1 december, du kan fylla på innehållet succesivt så länge du alltid har skapat innehåll till innevarande dag.

Vad kostar kalendern och vad ingår?

Du hittar denna information på prissidan.

Hur kan man betala?

Du kan betala med Swish till 123 600 01 37 eller bankgiroöverföring till 5552-6248. Företagskunder kan betala via faktura. Privatkunder betalar i förskott.

Hur fungerar det med GDPR och personuppgifter?

Du kan läsa mer om det i våra villkor.

Mer information

Kontakta mig om du inte hittar ett svar på din fråga här. Se även hur fungerar det och demo.